Horrorheart.jouwweb.nl
Home » horror legendes

.Japanse legende's

SLITH MOUTH WOMAN
van de film: carved 


De Kuchisake Onna, wat 'slith mouth woman ' betekend, was ooit een mooie vrouw, die verminkt werd,dus haar mond opengesneden van oor tot oor.
Wie daar verantwoordelijk voor is, is een mysterie. De een vertelt dat de vrouw vreemd was gegaan en haar man dus die snee heeft gemaakt, de ander zegt dat ze een 'proefkonijn' was bij een experiment dat niet goed verliep. Daarna heeft ze zich ontwikkeld tot een monster in steegjes en spookt ze rond opzoek naar slachtoffers, of bij basisscholen zodat ze kinderen te grazen kan nemen. Ze is te herkennen aan haar mondkapje. 
Als je haar tegen komt, zal ze vragen: 'Watashi kirei'? wat ben ik mooi of vind je me mooi betekend. Als je ja zegt, zal ze haar mondkapje afdoen en sterven,
Als je ja zegt, zal je haar kap af doen zodat haar snee zichtbaar is, en herhaalt ze haar vraag. In het ene verhaal sterf je bij het verwijderen van haar kapje,en bij de andere is het zo, als je voor de 2e keer watashi kirei wordt gevraagt en ja zegt dat ze je dan met rust laat.
Als je weg rent, komt ze achter je aan en maakt ze je af. De Kuchisake is erg snel, zeggen ze.
Je zou ook kunnen zeggen dat ze er normaal uitziet, en haar snoep of fruit geven, zodat ze daar door afgeleid raakt, en je kunt ontsnappen.
Als je nee antwoordt zal je ze waarschijnlijk vermoorden.
Dus als je opstap gaat in japan, zorg dat je altijd wat snoep bij je hebt.
 

HANAKO-SAN


Er gaan verhalen rond, over wcspoken in Japan.
Inderdaad, wc spoken, ik kan niet wachten om julie een tales of terror filmpje te laten zien met een zo'n verschijning.
De bekendste versie is Hanako, een meisje die zelfmoord pleegde op het toilet omdat ze gepest werd, en sindsdien spookt ze rond in het toilet.
Er wordt ook gezegt, dat een leerling, gewoon een normale leerling die bij jou in de klas zou kunnen zitten een soort wcspook is. Opvolger van Hanako.
Het stereotype: Een rood rokje. ( Ik realiseer me dat ik een rood schots rokje aanheb.. gelukkig weten mijn klasgenoten niks van dit onderwerp af) en ze heeft kort haar. 
Soms kloppen meisjes op een toiletdeur en zeggen dan vervolgens haar naam 3x en stellen dan een vraag zoals :' Ben je er, Hanako?' 
En dan is het de bedoeling dat ze: 'Ja ik ben er' zegt met een flauw stemmetje.
Sommige meisjes zijn zo dapper, dat ze de deur open doen. Wat ze dan zouden moeten aantreffen is het stereotype meisje dat ik heb beschreven. 
Als het goed is, krijg je een ritje in het riool, want Hanako of een ander wcspook trekt je mee de wc in.

THE SNAKE WOMAN


Ga niet zomaar alleen het water in, vooral niet als je net komkommers gegeten.
Er is een grote kans dat de snake woman, (nure onna) je te pakken krijgt.
De snakewoman is een schepsel met een hoofd van een vrouw en een lijf van een slang.
Ze heeft erg lange armen, enge langachtige ogen en mooi haar.
Ze spookt vaak rond bij de kustlijn, jaagt op zwemmers of vissers.
Als ze in de gaten heeft dat haar prooi een visser is, doet ze alsof ze iemand is die verdrinkt.
Als volgt : De visser probeert haar te hulp te schieten, maar de Snake Woman slaat dan haar slag.
Ze grijpt de visser met haar lange armen en sleurt je mee in het water. Er wordt gezegt dat het bijna onmogelijk is om van haar te ontsnappen!
Ze is ontzettend snel.
Van grote afstanden kan ze springen en je pakken.
Hoe voorkom je dit? Door niet snachts ALLEEN het water in te gaan of maar in de buurt van een strand te komen als je alleen bent.

Het is nacht.
Het spiegelbeeld van de schitterende sterren en de maan dansen in het water.
Het liep wat uit de hand met je mede vakantiegangers en je besloot maar eens een wandelingetje op het strand te maken om je even af te koelen.
Je voelt het koude water langs je voeten gaan en trapt vervolgens op een schelp.
Je valt om van de pijn en schrikt als je ziet dat de schelp in je voet vast zit.
Om je heen is er niemand die je kan helpen. Je zucht en besluit de schelp zelf uit je voet te trekken.
Iets in de verte trekt je aandacht, verder in de zee. Een zwarte vorm, 2 roodgloeiende lichtjes steken uit boven het water.
Het komt dichterbij en dichterbij. Het laat haar volledige gedaante zien. Een reuzachtige slang met een angstaanjagend vrouwen hoofd strekt haar lange armen voor zich uit en bereid zich voor om te springen. Je hebt door dat je moet wegwezen en probeert weg te kruipen. Het bloed druipt over het zand..